Te melyik farkast eteted?

Mi nők, hajlamosak vagyunk többet rágódni dolgokon, mint amennyit ” megéredemelnének”. Van is egy vicces kis mondás.  “A nők sokkal többet gondolkoznak azon, hogy mire gondolnak a férfiak, mint amennyit a férfiak egyáltalán gondolkoznak.”

Valljuk be, van benne igazság. Tegyünk a kis szívünkre a kezünket. Ugye, hogy képesek vagyunk,  egy számunkra kedves férfi nekünk szánt mondatába belelátni millió verziót, sőt egy vele történt öt perces telefonbeszélgetést simán  tudunk a két óráig elemezgetni a barátnőnkkel. És akkor még az élet többi dolgairól nem is beszéltünk. Folyton aggódunk a családtagjaink, szeretteink, gyermekeink jövője miatt, a számlák miatt, az egészségünkért. Dühösek vagyunk ha nem kapunk meg egy lehetőséget, ha megkapjuk akkor előfordul, hogy megfutamodunk, de az a minimum, hogy azonnal azt kezdjük el sorolni mik a buktatói, miért nem lennénk jók arra a feladatra. Nem hiszünk magunkban. Siránkozunk a kilóinkon, a ráncainkon, a jövőn, a múlton. Emiatt a jelen elrepül mellettünk, a pillanatok szépségét nem hogy nem éljük meg, sokszor észre sem vesszük.

Tegnap hallottam egy mondást, ami nagyon megfogott.

Nem titok, én is hajlamos vagyok túlaggódni a dolgokat, már előre megijedni olyan élethelyzetektől, amik még sem történtek, és sokszor én sem hiszek magamban.  Szeretném megosztani veletek, mert engem ismét rávilágított arra, hogy a döntés a mi kezünkben van. A saját életünkben mi vagyunk a főszereplők. Tőlünk függ, hogy állunk azokhoz a feladatokhoz, akadályokhoz, amiket a sors elénk gördít.  Bármilyen hihetetlen, de a mi gondolataink (is) befolyásolják a dolgok végkimenetelét. Nincs ebben semmi varázslat. A panaszkodás, düh, bosszúállás, önsajnálat még nem oldott meg semmit. Ellenben hit, szeretet, a megbocsájtás, önvizsgálat, ezek mind olyan dolgok amik előre visznek, és a legnehezebb élethelyzetből is kirángatnak.

Gondolkozzatok el ti is ezen az indián mondáson, mint ahogy én is tettem. Vigyázzatok magatokra, mosolyogjatok sokat, stresszeljetek kevesebbet, és bízzatok a jó sorsban.

mech_01“Egy este az öreg cherokee indián mesélni kezdett az unokájának arról a csatáról, ami minden emberben zajlik.

Azt mondta: „Fiam, a csata két farkas között zajlik, akik mindannyiunkban ott lakoznak.

Egyikük a Rossz. – A düh, irigység, féltékenység, kapzsiság, erőszak, önsajnálat, bűntudat, harag, kisebbrendűség, hazugság, hamis büszkeség, felsőbbrendűség és az ego.

Másikuk a Jó. – Az öröm, béke, szeretet, remény, nyugalom, alázat, kedvesség, jóindulat, empátia, nagylelkűség, igazság, együttérzés és a hit.”

Az unoka elgondolkozott egy pillanatra, majd megkérdezte nagyapját: „És melyik farkas győz?”

Az öreg indián mosolyogva válaszolt: „Az, amelyiket eteted.

 

This entry was posted in Egészség/Endometriózis, Lélek and tagged , , . Bookmark the permalink.