Bounty szelet egészséges verzióban

12735564_10208706375999664_353746886_n

Na, kié lesz a csokisabb?

Az alaprecept a szórós túrós sütemény nevet kapta, amit én picit átvarjáltam, lévén az eredeti receptben búzaliszt, és fehércukor is szerepel, ezek pedig nálam a “tiltott gyümölcs” kategóriában leledzenek.

Elöljáróban szólok, hogy pofon egyszerű elkészíteni, és amilyen könnyen elkészíthető olyan addiktív.

Szórós túrós :

15 dkg apró szemű zabpehely
15 dkg gluténmentes liszt, én kukorica lisztet használtam
15 dkg kókuszreszelék
1/2 csomag sütőpor
50 dkg túró
1 cs. vaniliás Cukor
3 dl tej ( én fele fele arányban kókusztejet és rizstejet használtam)
3 tojás, méz
5 dkg kókuszzsír ( aki a vajat preferálja természetesen azzal is megfelel)

IMG_4923

Csoki nélkül is büntet

Elkészítése:
A tepsinket kikenjük a kókuszzsírral. A túró, lisztet, zabpelyhet, sütőport, és a kókuszreszelék felét összekeverjük. Én két kanál mézzel ízesítettem, aki édesebben szereti növelheti a mézadagot.  A kikevert anyagunk felét egyenletesen a tepsibe szórjuk, majd megszórjuk a maradék kókuszreszelékkel. Betakarjuk a maradék túrós keverékkel.
Tojást felverjük egy tálban, majd hozzáöntjük a tejet és összekeverjük. Ezt követően
ráöntjük a tepsiben lévő rétegre. (ne ijedj meg, hogy folyékony)
A megmaradt kókuszzsírt kis darabokra vágva rászórjuk a tetejére. Előmelegített közepesen forró sütőben addig sütjük míg arany barnára pirul.

Marcsi Kaja 1 Bounty cekla zeller parmezanNálam 200 fokon 30-35 perc.

Önmagában is tökéletes, de ha az igazi bounty ízre vágyunk, akkor 5 kocka magas kakaótartalmú étcsokoládét kis kókuszzsírral olvasszunk fel, majd csorgassuk a tetejére.

Tipp: Ha a hagyományos túrós ízre vágyunk, akkor kókuszreszelék nélkül, reszelt citrommal készítsük el.

This entry was posted in Konyhatündér and tagged , , . Bookmark the permalink.