Szappankészítő villámkurzus azaz csodás kencék házilag!

Már írtam egyszer a kozmetikumokban előforduló különböző káros anyagok szervezetünkre gyakorolt negatív hatásairól.

Az akkori kirohanásomat itt olvashatja, akit érdekel: http://www.banovicsmarcsi.hu/szoktal-furodni-hajatmosni-borotvalkozni-es-sokaig-szeretnel-elni-na-akkor-ezt-most-olvasd-el/

Az endometriózisom óta sokkal jobban odafigyelek mit kenek magamra, így jutottam el Galgahévízre az ökofaluban megrendezett szappankészítő tanfolyamra. A családias hangulatú napon megkóstolhattuk az ökofaluban készült kőrözöttet, sajtokat, padlizsánkrémet mindezt friss házi kenyérrel. Míg mi csajok a szappan készítés csínját bínját lestük el, illetve mindenki megcsinálta a maga ízlése szerinti szappancsodáit, addig a fiúk sem tétlenkedtek. Bográcsban paprikáskrumplit főztek a szabadban, amit később házi csalamádéval fogyasztottunk mindenki nagy örömére.

A villámkurzus keretében több fajta szappant készítettünk, ki-ki a saját kis hozott edényébe szilikon-formájába. Az illatok, összetevők kálváriája mellett a formákat is te döntheted el, a hagyományos szappan alaktól elkezdve az angyalkától a szívecskéig, csak a képzelet szab határt!

Készítettünk zsíros bőrre való csalános-szeneset méhviasszal, ekcémás bőrűeknek gyógyító kamillás-körömvirágos, száraz érzékeny bőrt tápláló kecsketejes-étcsokis agyagosat. A hajunkat sem hagytuk ki, így készült el a ricinus-olajos samponszappan teafaolajjal megbolondítva, amire én külön kíváncsi leszek, ugyanis tapasztalatom szerint elég nehéz megtalálni azt a természetes hajápolót, ami jól illik hozzánk.

Készítettük fürdőgolyókat is, két ízben. Levendulás, és rózsás készült, természetesen igazi rózsaszírmok, és levendula felhasználásával. Pofon egyszerű, és a szappannal ellentétben aminek négy hét a javasolt száradási ideje szinte azonnal felhasználható.

Teljesen feltöltődtem energiával, alig várom, hogy kiszáradjanak és használhassam őket. :)

Akit érdekel és szívesen kipróbálná a szappan készítését házilag ezen a linken tájékozódhat a következő kurzus tervezett időpontjáról:

Galgaszappany

 

This entry was posted in Egészség/Endometriózis, Lélek, Vegyesbazár and tagged , , . Bookmark the permalink.