Shanghai WTCC

 

Papír NorbiA hétvégén kínai lakóhelyünkre, Shanghaiba érkeztek a WTCC túra autó világbajnokság résztvevői, sőt úgy történt, hogy mi is kilátogattunk a versenyre. Nem egészen egy héttel a futam előtt, egy régi kedves, ismerősömtől kaptam egy emailt, amiben jelezte, hogy ha van kedvem betekinteni a kulisszák mögé, szóljak bátran, mert szívesen segít. Bár ő most nem lesz itt, mert a Zengő motorsport versenyautóinak szállításáért felelős, és most ázsiai futam lévén hajóval érkeztek a „kellékek”, de ha úgy gondolom, szól az illetékeseknek.

IMG_3076Naná, hogy úgy gondoltam. Sőt, lelki szemeim előtt már egy exclusive képanyag is megjelent, amit a gridgirls.hu weboldalon a közönséggel is megoszthatok. Ráadásul párom hobbija a fotózás, a kép tehát összeállt.

IMG_2711

Michelisz Norbert Európa-kupa és többszöri világbajnoki futamgyőztessel

A csapat hathatós közreműködése révén, két nap múlva már az ajándék jegyeinket tarthattam a kezemben, egy-egy Paddock belépővel kiegészítve. Azért ez szuper jó érzés, hogy a régi ismerősök nem felejtenek el, sőt nekik köszönhetően megtalálnak az ilyen lehetőségek. Nem sok embernek van olyan szerencséje, hogy bejut egy ázsiai autóversenyre, pláne nem úgy, hogy a rajtrácsra, a boxokba is betekintést nyer.

IMG_2756

Sebastian Loeb 9-szeres Rally Világbajnokkal

A verseny napján izgalommal teli kíváncsisággal vágtunk neki a két órás metrós utazásunknak, ami a Shanghai International Circut arénába vitt minket. Az F1-nek is otthont adó helyszín előnyére legyen mondva, hogy a metróból leszállva azonnal megpillanthatod az épületet és párszáz méteres séta után már bent is vagy. Október idusa ellenére igazi napsütéses napunk volt, így rajtunk kívül több tízezer ember választotta ezt a vasárnapi programot, ami igazán jó hangulatot és színes forgatagot generált. Előérzetem beigazolódott. Kínában is pontosan tudják, hogy csajokkal mindent könnyebb „eladni” (főleg ha férfiakról van szó) így minden stand tele volt a különböző ruhákban pózoló gridgirl-ekkel. Hozzá kel tegyem, az ázsiai csajok közül is vannak nagyon szépek, de az alkatuk nem az a tipikusan nőies alkat, mindenesetre kinek a pap kinek a papné, mi lelkiismeretesen megörökítettük őket.

Rögtön az elején ki is használtuk a paddock belépő előnyét, a pálya másik oldalára ugyanis a versenyzőket szállító buszra sikerült felpattannunk, így amikor ők befejezték a kötelező autogramosztást, velük együtt utaztunk át a boxok oldalára.

IMG_2968Hirtelen azt sem tudtuk merre menjünk, jöttek-mentek az autók, a versenyzők, a szerelők, a lányok, csak kapkodtuk a fejünket. Megkerestük a Zengő Motorsport-os fiúkat, akik már vártak minket. Az már a non plusz ultra volt, hogy a magyar team tényleg szuper kedves, igazi összetartó baráti csapatnak látszanak, és Norbinak is jól sikerült a futam.

Estére kellemesen elfáradtunk, és a két órás metróút is gyorsabban eltelt, a fényképeket nézegetve.

A kínai internet lassúsága miatt a képekkel és videókkal jól elbíbelődtünk, de hamarosan fent lesz a teljes galéria a www.gridgirls.hu weboldalán, és a facebook oldalunkon is.

 

 

 

This entry was posted in China-Asia and tagged , , , . Bookmark the permalink.