Poharas zabos finomság, egy lépésben (nem csak diétázóknak)

IMG_20150430_174209A zabpehely az az alapanyag, amiből már rengeteg receptet publikáltam, de mégsem tudom megunni. Sokat regéltem már az emésztést segítő, és egyéb jó tulajdonságairól is, így ezeket kihagyom. Szerintem minden magára odafigyelő ember tudja, hogy egészséges, tehát nem is mondanék vele újat. Most egy desszertet mutatok, ami pár perc alatt kész van, az összetevőit tekintve számtalan variációban elkészíthető, attól függően mi az idénygyümölcs éppen.

Első lépésben az almát kockákra vágtam, és egy evőkanálnyi apróra vágott gyömbérrel annyi narancslében pároltam amennyi ellepi. ( almalével is jó, de ha nincs otthon akkor a víz is megteszi) Ha van egy kis fehérborunk, azzal is nyakon lehet önteni, el nem rontja. :)

IMG_20150430_190255

a zabos gyümölcsös trutyi

Pár perc után hozzáadtam a mangó darabokat, a zabpelyhet. Felöntöttem a kókusztejjel ( zabtej, szója, sima tej is megteszi, sőt a nagyon fogyózók vízzel is felönthetik) és pár percet főztem őket, míg a zabpehely megpuhult. Aki édesebben szereti tehet hozzá barna cukrot, vagy egyéb ízesítést, én natúran vagy pici méz hozzáadásával készítem. A massza akkor jó, ha picit folyós, mert a keksz a lé egy részét majd magába szívja.

És akkor kezdődhet is a rétegezés. A poharak aljába nálam zabpelyhes keksz került, összetörve apró darabkákra. Rákanalaztam a gyümölcsös zabos pépet a kekszre, újabb keksz, majd újabb gyümölcs. A tetejét fahéjjal és mézzel kevert natúr joghurttal meglocsoltam. ( laktózérzékenyek csak szórják meg fahéjjal. )

Én többnyire előre elkészítek 6 pohárnyi adagot, a hűtőben 2 napig simán eláll, és így előre megvan az esti desszertünk, és a fitt reggeli nyalánkságunk is.

Hozzávalók ( 6 pohárhoz)

1 nagyobb szem alma

1 szem mangó ( vagy körte, nektarin, eper, szilva, ananász, banán, etc)

1 bögre zabpehely

12 db keksz ( minden pohárhoz 2 db)

2 dl kókusztej

2 dl almalé/narancslé/víz

2 dl natúr joghurt

fahéj, méz, gyömbér

This entry was posted in Konyhatündér and tagged , , , . Bookmark the permalink.