Öko arctisztító kendők házilag

Mint már sokszor említettem, fontos számomra, hogy milyen kozmetikumokkal ápolom a bőrömet. Sajnos a boltok polcain található termékek nagy része olyan hozzáadott hatóanyagokat tartalmaz, amik megboríthatják a hormonháztartást, ezt pedig az endometriózis miatt nem engedhetem meg magamnak. Hogy milyen termékeket használok arról már írtam korábban is, most az arctísztás eszköeziről lesz szó.

Miért váltsunk az öko verzióra?

Downloads73Amikor először olvastam az öko arctisztító korongokról, azonnal megtetszett az ötlet.

A különböző arclemosó kendők, nedves törlőkendők általános jellemzője, hogy a vécépapírral ellentétben műanyagot tartalmaznak, így nem lehet újrahasznosítani őket.

A bennük található tartósítószerek káros hatással lehetnek az egészségünkre, a vegyszerek pedig beépülnek a víz körforgásba. A különböző káros adalékanyagok a lefolyóba kerülve kikerülnek a földekbe, folyókba és a tengerekbe ezért a környezetvédelem szempontjából is fontos tényezők.  A folyók szennyezettségéről már mindenki láthatott videókat, ez is világméretű probléma, így minden apróság fontos, amivel a környezetünket óvhatjuk, a műanyag termelést csökkenthetjük. Sajnos Balin saját szememmel tapasztaltam, a vízpart tele volt ezekkel a típusú hulladékokkal, az egyéb műanyag szemetek mellett.

Az arclemosó korongot ötletét a neten láttam,  100 százalék pamutból készülnek, másik felük pedig különböző erősségű frottír. ( Ezek lebomló hulladékok, akár komposztálhatóak is. )

Hogyan használd?

Első körben az itthoni textíliáimból levarrtam párat saját tesztelésre. Már az első használat után beleszerettem, mert gyors, könnyű vele dolgozni, és a praktikus kis szütyőnek köszönhetően amit gyártottam hozzá, akár utazáshoz is magunkkal vihetjük.

Általános használatra és sminkeltávolításra is tökéletes. A szem környékén a bőrünk érzékenyebb, így a szem smink lemosására a puhább frottír anyagot ajánlom, az arc tisztításához pedig mindhárom verzió tökéletes. Langyos vízzel picit benedvesítjük a korongokat, majd egy borsónyit kinyomunk az arctisztító tejünkből/ tonikunkból és a korong frottír oldalával áttöröljük az arcunkat nyakunkat. Számomra is meglepő volt a használata, mert amikor azt gondoltam “tiszta” a bőröm, akkor sem maradt a korong tiszta, szépen hozta ki a mélyre hatolt szennyeződéseket, miközben a bőrömmel is kíméletes volt. Ha alapozót használtunk és szükségesnek érezzük újra nedvesítjük, és megismételjük, majd tiszta vízzel lemossunk az arcunkat. Ezután tesszük fel a tápláló vagy hidratáló krémet, ami a tiszta bőrben sokkal jobban hasznosul.

Tisztítása sem bonyolult, kis szappanos vízzel elöblögetjük, majd hagyjuk megszáradni.

Mosógépben simán akár a törölközőkkel egyben moshatjuk. ( mosózsákban egyszerűbb)

Miután először benedvesítettük, még nagyjából 3-5 alkalommal használhatjuk, az eltávolított smink mennyiségétől függően.

 

This entry was posted in Nincs kategorizálva. Bookmark the permalink.