Nem minden arany ami fénylik, de tárolni csak kell!

Sosem szerettem különösen az ékszereket. Mondhatni fiús lány voltam: fotball-meccsekre jártam, kantáros gatyát és sportcipőt hordtam. Időközben felnőttem, a meccseket már nem igazán látogatom, és most sem lettem az a típus aki a kirakat előtt állva sóhajtozik a drágakövek láttán.

Nőből vagyok én is, így szeretem magam alkalomadtán felcicomázni. hangsúlyozom, alkalomadtán! :)

A fülem persze finnyás és csak a nemes fémeket részesítené előnyben, sajnos a bizsutól előbb-utóbb viszketni kezd. Erre is van megoldás, ideig óráig át lehet verni, ugyanis én nem a fülemmel “fújok egy követ”!

Párjaim szerencséjére nem a nemesfémeket inkább a nagy, színes, vicces, egyedi ékszereket preferálom. Hogy hordom őket mégis, ha a fülem nem bírja? Talán ez városi legenda, én még gyermek koromban tanultam. Nem igazán értem a hatás-mehanizmusát, tehát nem tudom miért és hogyan hat, de nekem bejött. Átlátszó körömlakkal kell bekenni az ékszer azt a részét, ahol a füleddel érintkezik. Ezzel a módszerrel azt a pár órát amit egy esti buli alkalmával vagy színházban hordod simán kibírja gyulladás nélkül.

Van a tulajdonomban lila ceruza fülbevaló, pávatollból készült, cica alakú, cseresznye formájú, mosolygó arcot ábrázoló, dobókockás karkötő, szív alakú lakat és kulcs nyakláncon, óra-gyűrű és még sorolhatnám.

Attól függetlenül, hogy nagy számban vannak kütyüjeim nem lettem ékszermániás, ugyanúgy csak alkamakkor viselem Őket.

Kecses gyűrű tartók

Ha felveszek egy hosszan lelógó nyakláncot, akkor biztos valami egyszerű fülbevalót választok mellé, ha pedig valami nagyméretű fülbevalót viselek biztos nem veszek nyakláncot mellé. Ha sok ékszer van rajtam elkezdem magam úgy érezni mint egy karácsonyfa, szóval a kevesebb néha több elv nálam itt is játszik.

Az ékszerek tárolása mindig is sok fejtörést okozott ( főleg amióta lerazásokon kincsekre akadok) így jött az a praktikus ötlet, amit most veletek is megosztok!

Parafatáblát vettem ( különböző méretekben kapható papír írószer boltokban, de én pl az auchanban találtam) és hozzá kis színes beszúrható izéket. ( elvileg térképtűnek hívják)

Ezeket a parafa táblán gondos rendezkedés és odapróbálás után beszúrkáltam, majd miután felfúrtuk a falra rá is aggattam őket!

Nincs többé rendetlenség, és káosz! Pofon egyszerű, mutatós, és amikor ránézel tudod, hogy a két kezed munkáját dícséri. Én imádom!

This entry was posted in Vegyesbazár and tagged , , , , . Bookmark the permalink.