Marcsi-Kína. Felkészülés vol 1

1797054_10203099590233524_1079595428_nBeléptünk a kínai újévbe, ami most a ló éve. Ha még nem tudnátok, csúcs lesz. Én személy szerint még nem léptem sehová, sőt fél lábbal még itthon vagyok, féllel pedig már  nem a paradicsomban Kínában. Intézkedem, teszek a dolgom, közben pedig készülök az előttem álló kalandra, a munkára, az utazásra. Dolgozunk, színházba megyünk, családdal barátokkal találkozunk, persze tervezgetünk sokat, és várjuk, hogy kipróbálhassunk egy másik életformát. Kalandos lesz, na.

Várom, de néha be is vagyok tojva. Na jó, nem sürűn, de előfordult már.

Ma volt a napja, hogy a házimunka közben elmélázva utána számoltam a dolgoknak. Majd realizáltam: Tíz nap, és indulunk Kínába. Tíz nap, és indulunk Kínába???  Felszisszentem, majd egy kászoszosnak jellemezhető állapot következett. Cikáztak a kérdések. Öö izé, de addig ezt is el kell intézni, azt is, sőt még az amazt is. Csekkek, szolgáltatók, cikkek. És takarítani is keeell. Ahh kupi van. A vizsgám is most lesz öt nap múlva. Be kell szereznem a vitaminjaimat. Tejóég és biztosítás is kéne. Egy fodrász sem ártana. Éééés hol van a bőröndöm?

Olyan fél percig voltam “sokkban”, majd a fogaskerekek el kezdtek kattogni. ( Szerencsére nő vagyok, sokat használom, így nem rozsdás. Tisztelet a jelenlevőknek, vagyis jelen esetben ezt olvasó férfiaknak :) )

Szóval. Csillapodj Mária. Megoldod! Harcos vagy, vagy mi a szösz!

Ezek után, ma estére bátorkodtam kivenni egy “szabinapot” az életnek nevezett rohanásból. (Amit ugye minden nehézségével imádunk! :))

Úgy döntöttem ma felkészítem a lelkem. Mert vallom/tapasztalom, nem csak a testnek, a léleknek is jár egy kis kényeztetés. sőt.

A fürdőben megakadtad a szemem, egy ritkán használt gyertyán. Ajándékba kaptam annó, talán kínai írásjelek vannak rajta. Most kihoztam ide, égjen itt mellettem míg olvasok. Ha kínai, akkor szerencsére holnapra tudni fogom is mit jelent, hála a tolmácsunknak. Remélem nem csirke, menü, vagy hasonló szépség. Bár ha igen, legalább kacagok egy jót.

Megvolt a meleg illóolajos fürdő égnek a füstölők. Szól a zene, teám megfőzve, könyveim bekészítve, mint az a mellékelt  “csendélet” fotómon is látszik.

Eeegen, jól látjátok a nagy bögre furcsa színű löttyöt. Igen, a nagy kancsóban is az van. Mostanra tettem a négy napos méregtelenítést is amit régóta tervezek. Csalán van benne, menta, gyömbér, csipkebogyó. Nyugi, csupa finomságok!

Ezen a sokmindenen felbuzdulva gyorsan adtam is magamnak egy kínai nevet. Mar-CSÍ :D

A Mosolyka könyv mellé ma este a kedvenc apró idézetes könyvecskéim szintén társaim lesznek: Barátság, Szerelem, A szeretet megváltoztatja a világot, Rossz kislányok, Derű és nyugalom, A remény ajándéka.

Pusz-CSí

 

This entry was posted in Vegyesbazár. Bookmark the permalink.