Make-up

bgvA napokban Már Robi barátom kérésére elvállaltam, hogy a cool tv-ben Dominik rajtam mutassa be, a legújabb sminkelési praktikákat.

Fiatalitó sminket kaptam, aminek a lényege tulajdonképpen az, hogy bár van rajtad smink, de mégis olyan mintha nem lenne. Férfi olvasóimat szerintem itt vesztettem el, legalábbis ami ezt a mbejegyzésemet illeti. Nos, akkor végre  beszélhetünk a hüvelygombáról. Hehe.

Na jó. Több komolyságot! Mert igenis fontos dolog a smink, szinte hatalma van. Egy béna smink igenis  elronthat egy gyönyörű lányt is, ugyanakkor egy rút kiskacsából  csinálthat “hercegnőt”.

Én személy szerint egyébként imádom magam “pingálni” egyfajta alkotásnak fogom fel. Persze itt is, a kevesebb néha több elv alapján. Hétköznapokon nem viszem túlzásba, viszont ha megyek valahová mindenképp odafigyelek, hogy a sminkem szinei illetve erőssége harmonizáljon a ruhámmal, illetve a programmal ahová épp viselni fogom. Persze ez is ( mint  szinte minden ) abszolút hangulatfüggő  nálam.

Az én esetemben az,  hogy sokszor sminkelt már ki hozzáértő szakember, van bizony hátoldala is. Mivel többször adódott erre lehetőségem, mindenféle praktikát elleshettem amiért hálás is vagyok, ugyanakkor a hátoldala az, hogy a jót könnyű megszokni.  Nem könnyű magam smink nélkül szépnek látni, főleg reggel. :)  Pedig kellene, mert fontos lenne szeretni magam bármikor, bármilyen körülmények között, úgyhogy dolgozom rajta.

Mondjuk az a tapasztalatom, hogy a férfiak nem igazán kedvelik az erős sminket.Charlie is megmondta a tutit, az aki szép reggel is szép. Nem tudom ez a mondat ténylegesen a mi  Charlie-nknak tulajdonitható e, de ha mégsem, én akkor is gyanítom nem nő szájából származik.

Mindenesete legyen az nő vagy férfi, bizony vannak napok amikor hálát adok annak, aki kitalálta a korrektort. Ráadásul a smink nem egy mai hóbort, a nők már évszázadokkal ezelőtt is mindenféle praktikát megragadtak, amivel szebbnek tűnhettek. Régészeti leletek bizonyitják, hogy mi nők már bizony az ókorban is tetszeni akartunk. (Különböző olajokat, szenet, főzeteket használtak, tejben-vajban fürödtek.)

Kicsit utána is néztem a sminkelés történetének, akit érdekel itt dióhéjban elolvashatja. http://kozmetikus.blogter.hu/183366/a_kozmetika_tortenete_-_okor

This entry was posted in Média megjelenések and tagged , . Bookmark the permalink.

Minden vélemény számít!