Magvas juhtúrós csigák

Borosüveggel nyújtani ér? :)

Párom hűtője felmondta a szolgálatot, így a leengedés mellett döntöttünk.

Tudom, a hagyományos receptek nem éppen így indulnak, de mit csináljak? Se hagyományos nem vagyok, se nem szakácsnő, és mivel nálunk ez a mondat lett a kiinduló pontja a vasárnapi ebédnek, itt is ezzel kezdtem. A fagyasztóban található leveles tészta megmegmentéséért indult akciómból csigák születtek, aminek a receptjét gondoltam megosztom veletek. Könnyen elkészíthető, a végtelenségig variálható, és nem mellékesen isteni finom.

A recept sajnos se nem diétás, se nem paleo, és endosoknak sem ajánlott a leveles tésztában található fehér liszt miatt, de hát ugye nem csak mi vagyunk a földön… Én a páromnak készítettem el, és a családomnak vittem belőle kóstolót..Osztatlan sikert aratott.  Bevallom egy három darabot még én magam is elfogyasztottam…

2.fázis, a kinyújtott tészta a sajttal és a juhtúróval

Mivel gyúródeszkám nincs, ha tészta gyúrásra  adom a fejem megoldom a konyhapulton, ezen a napon sodrófává pedig egy szépen megmosott és megtörölgetett üveg Gere rozét neveztem ki.

A kiengedett leveles tésztát a lisztezett deszkán kicsit minden irányba megnyújtottam, hogy viszonylag vékony de még könnyen feltekerhető legyen.

A tészta tetejét bőven megkentem tejföllel összekevert juhtúróval. Egyenletesen megszórtam olivabogyóval, és újhagyma karikákkal, megborsoztam. Természetesen, hogy mi kerül bele csak az ízlés és a képzelettől függ. Azalt paradicsommal, spenóttal is el tudnám képzelni..Én most vegát csináltam, de lehet sovány tarjával, vagy akár kolbásszal is elkészíteni.

Majd ráhelyeztem a sajtszeleteket ( lehet akár füstölt is) mert azt olvastam intenzívebb így az íze mint ha reszelnéd, majd óvatosan  felgöngyöltem mint a bejglit. ( 3. kép)

a szeletelés

Ujnyi vastag szeleteket vágtam, majd sütőpapírral kibélelt tepsire helyeztem őket. ( a sütőpapírt picit megvajaztam)

Tetejükre szórtam még egy kis reszelt sajtot és magvakat. Lehet kapni pirítatlan magkeveréket salátákhoz ajánlják, én azt használtam, és nagyon feldobta.

Pár csepp olivaolaj mindegyik tetejére, majd előmelegített sütőben 180 fokon sütni enyhe pirulásig. (Tovább ne süssük, mert hamar kiszárad. )Nekem kb 20 perc alatt sültek meg.

Szerintem az egész készítési menetben a legnehezebb az lesz, amikor kiveszed a sütőből és még várni kell az evéssel mert forró lesz! :)

Jóétvágy!

 

 

Kééész :)

This entry was posted in Konyhatündér and tagged , , , , . Bookmark the permalink.