Ki is vagyok Én?

Budapesten születtem 1978. május 31-én. ( na, ezt az információt azt hiszem előbb-utóbb le fogom szedni innen, és most nem a helyszínre gondolok. :)

Rengeteg ismerősöm és haverom van, itt is sok mindent meg lehet tudni rólam, de igazán közel kevés embert engedek magamhoz.

Gyermekfejjel nem könnyű eldönteni, hogy a jövőben mivel szeretnél foglalkozni. Minden évben más akartam lenni,  hol nyomozó, hol régész, attól függően milyen könyveket emeltem le a könyvtárból épp. A realitás talaján maradva, és az akkori lehetőségeimen belül, a vendéglátás vonzott leginkább ( a pörgősebb mivolta miatt) de szülői nyomásra egy ruhaipari szakközépiskolában tanultam tovább. Érdekelt a divatvilág, – egy jó önkifejezési forma- így szép lassan megbarátkoztam a dologgal. A kreativitással nem volt gond, az ötletek megvalósításával már annál inkább. Elég hamar kiderült számomra, hogy  varrást mint szakmát, nem nekem találták ki (a tanárok sem szerettették meg velem, és zavart, hogy egy zárt térben kattogó gépek, vasalók között mondoton varrással, szabással töltöm az időm nagy részét.  Nem voltam egy divatdiktátor, fiúsan, kantáros nadrágban jártam főleg, így nem nagyon láttam magam divattervezőként sem. Egy kőbányai kis panelból indulva, turiból, és piacról öltözködve lássuk be ez érthető volt.

A szakközép alatt már alkalmanként hoszteszkedtem, statisztáskodtam. Sokszor leszólítottak az utcán, hogy modellkedésre csábítsanak, ekkor készült az első portfólióm is. Ekkor ismerkedtem meg az anorexiával személyesen.

19 évesen, az akkor a TV2-n induló Szerelem első látásra című műsorba bekerülve besöpörtem az összes nyereményt, egy londoni úttal megkoronázva.
Kétszer voltam Amerikában. Életem nagy kalandja volt az ott eltöltött idő. Angolul is ott tanultam meg, és felnőtté is ezekben az időkben kezdtem válni.
2005-ben jöttem haza, ekkor jött a Playboy playmate válogatása. Egy barátnőmnek “köszönhetem”, aki egy átmulatott éjszaka után dobta fel az ötletet, hogy jelentkezzünk. Egyszer csak azt vettem észre, hogy bejutottam a legjobb 12 lány közé.
Itt meglódult velem a világ, rengeteget utazás mind belföldön, mind külföldön, csillogó partyk, színes évek. Sok rádió és tv műsorba is hívtak, de igyekeztem szelektálni, és csak azt elvállalni ami engem is szórakoztat, vagy az előrelépésemet szolgálja. ( na jó, ez nem mindig sikerült) Láthattatok több videó-klipben, a vacsoracsatában, sztárpókerben, konyhafőnökben, több aktívban, mokkában stb.

Ekkor kezdtem bele a blogom írásába. Eleinte arra korlátozódott, amire az emberek kíváncsiak voltak velem kapcsolatban ( fotózások, partyk világa) majd lassan belecsempésztem azt, ami engem is érdekelt.

A humor gyerekkorom óta fontos szerepet játszik az életemben. Hofi, Markos-Nádas, Nagy Bandó, Maksa, Gálvölgyi viccein szocializálódtam, a csütörtöki rádiókabarék állandó hallgatója voltam. A mostani stendup-os generációval van olyan szerencsém, hogy baráti viszonyt ápolok, szerepeltem Mogács Dani egyik vicces videójában, sőt 2011-ben én voltam a Dumaszínház arca.

2008-ban két hónapot Indiában töltöttem egy modellügynökségnek dolgozva. Ez az időszak szintén nagyot lódított a személyiségfejlődésemen. Na,ez sem volt fenékig tejfel, onnan is írogattampár sort, akit érdekel, elolvashatja az ottani kalandjaimat is.
Ezután kiköltöztem egy erdő mellé mogyoródra. ( Nem.  Nem félek. )

Fontosnak tartom az egészséges táplalkozást, jópár éve vegetáriánusként élek.

A természetes gyógymódokat, natúrkozmetikumokat kedvelem, az állatkísérlet mentes termékeket részesítem előnyben. Ha tehetem sportolok. Leginkább a természetben szeretek futni, olyankor születnek a legjobb gondolataim, de szeretem a változatosságot a sportban is.  Jelenleg a Spinning, és a forró jóga a nagy szerelmem.

Pár éve szembe jött, és elvégeztem egy két éves cukrász képzést, és emellett smink és maszkmesternek tanultam. Imádom a kreatív dolgokat. Azt vallom, hogy élményeket gyűjtsünk ne tárgyakat. ( na jó azért  a tárgyakról nem könnyű leszokni)

Imádok utazni, és néha azt mondják sokat beszélek. :) Ez ezek szerint az írásban sincs másként. Ha már eljutottál idáig, és még mindig érdekel, pár dolgot fel tudok sorolni ami hirtelen eszembe jutott még.

Szerényen, de én is megpróbálok hozzájárulni a természet megvédéséhez: szelektíven gyűjtöm a hulladékot, nem folyatom a vizet és égetem a villanyt feleslegesen textil tasakkal vásárolok, meg ilyesmi. Volt olyan év, hogy a  Teszed országos szemétszedő akciónak (Mogyoródon) én voltam az egyik szervezője, az arca és ezt szeretném is tovább vinni.

Bár a legjobb lenne megelőzni, ezért is örülök, hogy 2019.ben kikristályosodott az ötlet, hogy a Környzet tudatosságra nevelés-újrahasznosítás terén is tevékenykedjek, ráadásul ebben visszaköszön a varrás, amit húsz éve nem éreztem. BánoWitch néven tevékenykedem, amit imádok.

Van egy befogadott fekete macskám is, Őfelsége első Bogumir, róla is megemlékezem néha.

Igen,  jó boszik is léteznek, ráadásul van is fekete macskájuk. Egy gyerekkori barátnő bedobta viccből a BánoWitch nevet, amire dehogy sértődtem meg, örök hálám üldözze, imádom. Egy hónapig érleltem, és amikor megosztottam ismerősökkel, hogy mit szólnak, rá két órára “pottyant” a kertünkben “Bogika” három tesójával, aki végül nálunk maradt. Szerencsét jel. <3

Szeretném ha a 2020-as évben sikerülne szárnyakat adnom ennek az álmomnak.

Kedvenceim:

KÖNYV: Gyermekkorom óta imádok olvasni, hogy éppen mit, azt a hangulatom határozza meg. Sorolok párat emi eszembe jut.

Daniel Keyes: Virágot Algernonnak

Quo Wadisolyevszkiy Félkegyelmű, Kertész Imre: Sorstalanság
Corinne Hofmann: Afrikai szeretők
Márai: Füveskönyv, Szeretetkönyv, Gyetyák csonkig égnek. Az igazi, Eszter hagyatéka

Orvos Tóth Noémi. Örökölt sors

Rejtő minden mennyiségben.

Louise L Hay, Bryen Tracy
Stephenie Meyer: Twilight    ( jó na, hát én is voltam fiatal vagy mi:))

FILM: Az életrajzi és az igaz történeten alapuló filmeket szeretem a legjobban, illetve azokat, amiknek van mondanivalójuk. A sci-fi és az akciófilmek egyáltalán nem kötnek le. A jó humort imádom a filmekben is, romantikus vigjátékok jöhetnek minden mennyiségben.

ÉTEL: Igazi mindenevő vagyok, jöhet minden, a sushitól a mákosgubáig. Jó, a hús hét-nyolc éve nem. Kiemelném anyukám “legényfogóját” és a nagymamám túrószsömléjét, de én is nagyon szeretek kotyvasztani.

STÍLUS: Nagy kaméleon vagyok, és mint minden nő, imádok öltözködni. Hogy végül mibe indulok el, azt az aznapi hangulatom határozza meg, a kislányostól a nagyon dögösig minden jöhet, persze függően az alkalomtól.

Nem vagyok márkafüggő, vallom, hogy turkálókban is ( sőt) kincsekre lehet akadni. Szerintem ami fontos, hogy ne csak az aktuális divatot majmoljuk, legyen saját egyéniségünk, tudjuk mi áll jól nekünk, és érezzük is magunkat jól az adott ruhában.

Kedvenc mottóim

„Work like you don’t need the money, love like you’ve never been hurt, and dance like no one is watching.” /(Dolgozz úgy, mintha nem lenne szükséged a pénzre, szeress úgy mintha sosem bántottak volna meg,és táncolj úgy, mintha senki sem nézne)
„I was born to learn, to grow, to expand, to love, to create, to enjoy, to see the beauty in all things including myself… But I was NOT born to be perfect…”(Arra születtem, hogy tanuljak, fejlődjek, kiteljesedjek, alkossak, hogy meglássam és élvezzem a szépet mindenben, magamban is… De nem születtem tökéletesnek.)