Körtés meggyes mákos sütike a büntetlen élvezetekért

14012212_10210353740302742_171102137_n

Almás-mákos, nem turmixolt verzió

Csináltam egy almás mákos köles sütit, ami nagyon jól sikerült, ezen felbuzdulva megpróbáltam kicsit cifrázni a dolgokat, ha már nyár és gyümölcsszezon, megpróbálkoztam a Körtés-meggyes-mákos verzióval. Annak ellenére, hogy kvázi egy “mindenmentes” sütemény, olyannyira menő volt, hogy lefotózni sem tudtam, mert pikk-pakk elfolyott. (Újabb ok, hogy holnap nekiálljak újra. )

Amellett, hogy nem tartalmaz sem tojást, laktózt, zsiradékot, cukrot, és glutént sem, a másik előnye az, hogy viszonylag könnyen elkészíthető, és elronthatatlan sütemény.

A recept:

1,5 bögre köles

1,5 bögre mák

1 bögre aszalt vörös áfonya ( az eredeti recept mazsolát használt)

3 szem körte, és fél üveg magozott meggy

3 dl víz, 2 dl meggylé

ízlés szerint méz.

Elkészítés:

A megmosott kölest az aszalt vörösáfonyával és a mákkal összekeverjük. Én már eleve a tepsiben kevertem, hogy ne koszoljak. ( a tepsit kikenhetjük egy kis kókuszolajjal, hogy ne ragadjon, és könnyebb legyen elmosni) A megmosott és felkockázott körtéket a meggyel a vízzel, a meggylével és a mézzel összeturmixoljuk. (A turmixolás el is maradhat, ha elég apróra vágjuk a gyümiket. ) Ezzel nyakonöntjük a mákos egyveleget, összekeverjük, és előmelegített sütőben 200 fokon kb 40 percet sütjük. Akkor jó, ha a villát beleszúrva már nem folyós a desszert. Kicsit hűlni hagyjuk, felkockázzuk, és ehetjük.

This entry was posted in Egészség/Endometriózis, Konyhatündér and tagged . Bookmark the permalink.