Köpölyözés, azaz miből lesz a (csere) katicabogár

Az alternatív gyógyászat egy ősi formájával a köpölyözéssel már nagyon régóta szemezek. Az ókori egyiptomiak, az éjszakamerikai indiánok, a korai görögök mellett ázsiában is régóta használatos orvoslási módszer, ezért biztos voltam benne, hogy ha már egyszer itt vagyok Kínában, alávetem magam a látványra nem túl vonzó kezelésnek. Na, ennek tegnap érkezett el a napja. Még frissek az élmények, így a benyomásairól igen, a hosszútávú hatásairól kevésbé tudok beszámolni. Egyelőre amit érzek az-az, hogy nem esik jól háton aludni. Állítólag segíti a méreganyagot eltávolítani a szervezetből, és serkenti a vér és nyirokáramlást is. Nos, remélem a legjobbakat.
Tegnap este Luca barátnőm vitt el egy általa már kipróbált SPA-ba, ahol kipróbáltam ezt a kínaiak álltal előszeretettel használt módszert. Lucával egy szobába vezettek minket, és mivel ő már nem elsőször jött meghagytam neki a kezdési lehetőséget. Igy volt alkalmam még egy kis erőt gyűjteni, és végignézni mi vár rám. Először a hát olajjal bekenése következett, ez még tetszett, de ez sajnos csak talán két percig tartott. Utána jött a fekete leves. Egy valószínű alkoholba mártott pamutdarabot meggyújtott, és a köpülésre használt üvegcse szájába dugta. Majd a felmelegedett üveget rácuppanotta a hátára, és le-fel húzogatta. Ezt ismételgette kb. öt percig, majd jött a kezelés legmorbidabb része. Ezeket a kis üvegbúrákat, a derekától elindulva elkezdte rácuppantani a hátára, kb 10 db-ot. Az átlátszó csészék alatt a bőr magasan felpuposodott, állítólag a vér oda áramoltatásával segíti a gyógyulást. A kis üvegbúrákkal a hátán Luca kisvártatva úgy nézett ki mint valami modernkori dinoszaurusz, de valahogy nem volt kedvem nevetni.
Lucát letakarta egy nagy fehér lepellel, majd én következtem. Nagyjából azt kaptam amit az előző látvány alatt már sejtettem. A hátam bal oldala nagyon csikis, de ezt hamar elfelejtettem, ugyanis a hirtelen bennem szétaramolt fájdalom hamar elnyomta.

mmexport1446604166819Tanúsítom a mondás igaz. A szépségért/egészségért szenvedni kell!

A bőrömre rácuppatott üvegek ahogy halmozódtak egyre nehezebben lettek. Mire mindet rámpakolta azt vettem észre, ahogy hason fekszem és a masszázsasztal kis lukán kémlelek kifelé, hogy kezdek ájulás közeli állapotbe kerülni. Gondolom a vérem nagy része a hátamba áramolt, ráadásul a lefelé lógó fejű pozitúra is a vérnyomásomat csökkentette. Elkezdtem nagy levegőket venni, és arra koncentrálni, hogy nincs semmi baj, és azzal bíztattam magam, ha Jennifer Anniston és Victoria Beckham is kibírta nehogy már én legyek puding. :) Így sikerült kihúznom a hátralévő pár percet amíg a kis búrák még a hátamon voltak. 5 és 15 perc között szokták a pacienseken rajta hagyni a kis csészéket, szerintem rajtunk olyan 8 percet lehetett. A kúra végeztével kint friss gyömbérteával, és magvakkal megszórt rizspudinggal kedveskedtek, ami sokat dobott a szolgáltatáson, és segített enyhíteni a remegésemet. Az egész egyébként 58 juanba ( kb 2500 Ft-ba került) A kúra után azt vettem észre magamon, hogy teljesen felpörögtem, és tele lettem energiával. Emellett szokatlanul fáztam, és pár órával később pedig erős fáradtság vett erőt rajtam.   Mára a hátam azon kívűl, hogy úgy néz ki mint egy avangard művész álltal megálmodott sokpöttyös katica, eléggé érzékeny, de erős gyötrelemre nem panaszkodom. A hátamon nem esett jól aludni, de a fájdalom egyáltalán nem vészes, ha valóban hatásos lesz, akkor ennyi megpróbáltatás simán megérte.

 

This entry was posted in China-Asia, Egészség/Endometriózis and tagged , , . Bookmark the permalink.