Kínai pirított zöldséges tekercs. Kicci, óccó.

Kínában éltünk két évet, és szégyenszemre egy receptet sem írtam nektek, pedig higgyétek el, a kutyán kívűl is van ám rengeteg ízletes ételük. Íme egy zöldségekkel turbózott ázsiai finomság. Pirított zöldséges sült tekercs édes savanyú mártogatós szósszal.

14805599_10210991185478473_1719065173_nSzokták ezt vietnámi vagy tavaszi tekercsnek is hívni, nyilván nem én lennék, ha nem télen írnám meg a tavaszi tekercs receptjét. Bonyolultnak tűnhet, de nem az, és nagy előnye, hogy hamar elkészül. És emmellett, ahogy ők mondanák: kicci, óccó.

Amire szükséged lesz:

summerroll 001

rizstészta (ez pont vietnámi, de a lényeg a rizstészta maga )

-rizstészta lapok ( ázsia centerben, nagyobb hipermarketekben kapható. Én olyan 450 ftot fizettem egy csomagért, nekünk kettőnknek négy vacsorára elég volt. Plusz jó hír, hogy a rizstészta gluténmentes, mert a rizs ugye az. )

-töltelék: lila/fehér káposzta, répa, hagyma, lila hagyma, zsiradék, szezámolaj

A hagymát apróra vágjuk, olíva olaj és szezámolaj keverékén megdinszteljük, hozzá adjuk a reszelt sárgarépát, és a káposztát. Sózzuk, borsozzuk. Együtt pirítjuk, puhulásig. pici szójaszószt önthetünk rá, de vigyázzunk vele, mert elég sós.

A rizstészta lapokat egyesével belemártjuk meleg vízbe ( én egy mélytányérba tettem vizet, és abba merítettem meg) A tészta így annyira felpuhul, hogy lehet vele dolgozni, egyébként rugalmatlan, törik. Ezután nedves konyharuhára tesszük. Amikor a rizstészta megpuhul, tegyünk 1 evőkanálnyi zöldséget a tészta első 1/3 részéhez. Ezután csavarjunk rajta egyet, majd a két merőleges oldalát hajtsuk be. Ezután tekerjük bele teljesen a tésztába a zöldségeket. Közben már hevíthetünk is egy kis olajat, amibe beledobjuk a megtöltött tekercseket, és pirulásig sütjük mindkét oldalát.

Édes savanyú, vagy chilis szószba mártogatjuk, de aki fokhagymás tejföllel magyarosan kívánja, az sem ront az élményen.

 

 

 

 

This entry was posted in Konyhatündér and tagged , , , . Bookmark the permalink.