Kenni, vagy nem kenni, azaz miért néznek engem mindig fiatalabbnak a koromnál.

Egyszer már írtam a kozmetikumokról.

Itt bővebben is kifejtettem miért fontos az, hogy milyen készítményeket kenünk a bőrünkre, és mik azok az ártalmas anyagok amiket nap mint nap akaratlanul bejuttathatunk a szervezetünkbe, ha nem figyelünk oda.

http://www.banovicsmarcsi.hu/az-endometriozis-es-a-kozmetikumok/

Érdemes ezeket komolyan venni, mert az egy dolog, hogy esetleg idő előtt fog a bőrünk megöregedni, vagy a hajunk kihullani, de sajnos az esztétikai problémák mellett sokkal komolyabb bajok forrása is lehet.  Az egyik mumus, amiről már írtam korábban, de nem győzöm hajtogatni, a parabének.( A parabént leggyakrabban metilparabén E218, etilparabén E214, propilparabén, butilparabén néven találhatod meg a csomagoláson. )

A legújabb vizsgálatok szerint az arckrémekben, dezodorokban is megtalálható parabén nevű vegyületek egyértelműen kimutathatók a mellrákkal diagnosztizált nők szövetmintáiból. A gyerekek nagyobb veszélynek vannak kitéve, mert az immunrendszerük még nem fejlődött ki teljesen. A gyerekek bőre sokkal érzékenyebb a felnőttekénél, több mérgező anyag szívódik fel rajta keresztül. Ki kell ábrándítsam azokat, akik azt gondolják ha egy terméket a Tv-ben láttak reklámozva, akkor az már csak jó lehet. Sajnos nincs pozitív összefüggés, így aki valóban tiszta termékeket szeretne használni, vennie kell a fáradtságot, és utána kell olvasni a dolgoknak, mint, ahogy én is tettem. Megnyugtatlak kedves olvasó, ha már itt jársz nálam, nem kell tovább kutakodnod, én szívesen megosztom amit tudok, és megmutatom a saját kedvenceimet. Az előző bejegyzésemben, a Dm-ben is kapható Alverde termékcsaládot mutattam be, amiket én nagy előszeretettel használok. A szájvíztől elkezdve, a szappantól, egészen a sminkszereken át. Nyílván nem mindegyik terméke jött be, hogy írjak valami rosszat is, a golyós dezodorjaik elég gyengék, az alapozója nem fed erőssen, a napteje pedig katasztrófa, mert tök fehér, és amikor magadra kened a bőr nem szívja be, és elkenni sem lehet. A többi viszont tényleg klassz, kísérletezzetek velük nyugodtan. Ezek tényleg vegyszermentesek, és az áruk is elérhető.

Ami még fontos, hogy a bivalyerős mű illatanyagokkal dúsított kozmetikumok után, van aki furcsának találhatja a bio termékek állagát, illatát. Ezek sokkal gyengédebb, természetes, sok esetben natúr vagy gyógynövény illatúak. Én kifejezetten kedvelem ezeket az illatokat, de van akinek eleinte furcsa lesz. Nyílván a vegyszerekhez szokott hajunk, bőrünk is kezdetben tiltakozni fog a váltás miatt, én például vagy egy éven át szenvedtem a hajammal, és kísérleteztem, hogy melyik termék a nekem megfelelő. Mostanra viszont úgy magára talált, hogy nő mint a gomba, szóval megérte kibekkelni.

Ha valaki méregtelenítésbe kezd, akkor sem azonnal lesz meg az eredménye, sokszor például kipattog az arc, ez bizony amiatt van, hogy távoznak belőlünk a mérgek.  Itt is türelemre van szükség, de higgyétek el, megéri a váltás.

A kedvenc arc kencéimet, krémeimet, lemosóimat, a Phi kozmetikum manufaktúrája gyártja.12630973_10208562301197884_545498462_o

Azt hiszem sokat elmond, hogy Spanyol zarándokutam több mint egy hónapos “sétájára” nem vittem magammal semmilyen kencét, egy pici Phi arcápolón és egy carmexen kívűl…És szinte minden nap megdicsért valaki, hogy mennyire gyönyörű a bőröm. A másik nagy kedvencem a vadrózsa varázs szemkörnyékápolójuk, ezzel páldául hetente 2x kenem be az érintett területet. Fantasztikus, természet álltal inspirált, szívvel lélekkel készült. Mindenkinek ajánlom.

13507170_1124771810897423_928636110434180167_n

A Caminon a piperéimmel

A másik nagy kedvencemmé lépett elő nemrégiben az Yves Rose termékcsalád. A samponjaikat dícsérték sokan, így azzal a céllal mentem, hogy ebből vegyek két fajtát, amit kitesztelek magamon. Az ára is teljesen korrekt, a nagy 400 millis sampont vettem 890 ftert. Csináltattam törzsvásárlói kártyát is, ami miatt a következő vásárlásomkor, kaptam ajándékba egy szempillaspirált, és ezentúl rengeteg termékhez kedvezményesen juthatok hozzá. A testápoló amit ekkor vettem, már szintén 40 százalékkal olcsóbban kaptam meg,  egy álom, imádom. A következő amit megveszek majd a golyós dezodorjuk lesz, ez is paraben, és minden vegyszertől mentes, és alig kerül többe mint a drogériák roskadó polcain megtalálható vegyszeres társaik. Ja, és mi az amit én minden nap megteszek a bőröm szépségéért? Egyszer sminkeltem egy hetven éves nénit, akinek valami fantasztikus bőre volt. Ő azt mondta minden reggel, és este jéghideg vízzel arcot mos. Én addig ezt csak esténként tettem, azóta bevezettem a reggeli arcmosást is. Mert tudjátok, a kevesebb néha több.

15139760_10211323630869400_1910637601_n

Kincsek az Yves Rochertől

 

This entry was posted in Egészség/Endometriózis and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.