Joghurtos avokádókrém aka guacamole

2015-01-25 11.42.05Az avokádó krém egy nagyon egyszerűen elkészíthető vitaminban gazdag finomság, mexikói éttermekben guakamole-ként találkozhatsz vele. Tortillába töltve, chipsbe mártogatva, pirítósra kenve is remek. Kiváló B-, C-, E-, A- vitaminforrás, olajtartalmában magas az egyszeresen telítetlen zsírsav, így a szív- és érrendszeri betegségek hatékony ellenszere, csökkenti a koleszterinszintet.   Elkészítése: Vágjuk félbe az avokádókat és távolítsuk el a magokat. Kanalazzuk ki a héjából, és egy tálban villa segítségével  pürésítsük. Adjuk hozzá az apróra vágott lila hagymát, fokhagymát és a paradicsomot. Keverjük össze alaposan, majd mehet bele a mustár, a joghurt, a citrom leve, és az olívaolaj.  Kész is. Én mondtam, hogy egyszerű. 10686607_467031136783411_7604790977163056803_nHozzávalók: 2 db érett avokádó, 1 kis db lilahagyma / vagy 2 szál újhagyma, 1 db paradicsom, 1 dl natúr joghurt,  fél citrom leve ( ettől nem barnul majd meg), 1 ek mustár, 3-4 gerezd fokhagyma só, bors ízlés szerint díszítéshez koriander, olívabogyó, paprika

This entry was posted in Egészség/Endometriózis, Konyhatündér and tagged , , , . Bookmark the permalink.