Hogyan került Leia hercegnő kezébe púderecset?

A családomtól, és a barátaimtól sokszor hallom ezt: “Veled aztán mindig történik valami.”

Hát tegnap ez történt.
Mese a kezdő sminkes leányról. …avagy hogyan került Leia hercegnő kezébe a púderecset?

Hol is kezdjem? Tudjátok, fejben már készülök a májusi Filmes sminkvizsgámra. Ki kell találnunk egy izgalmas karaktert, és öt óra alatt tetőtől talpig megalkotni úgy, hogy három, de inkább négy tanult technika szerepeljen közben. Ja, és zombit ne csináljunk, mert az unalmas. ( Jojo értem én, hogy néha sokat beszélek, és hogy a púderecsetet még oké, de Leila hogy jön  ide, de higyjétek el, a történethez hozzá tartozik.)

Öcsém kisfiának negyedik születésnapját ünnepeltük családi körben, ahol anyumék szomszédja, és a család barátja Erzsike is ott volt.  ( Nem direkt csinálom, komolyan, de ez is fontos tényező. :) ) Kiderült, hogy a fia Pisti, pont odaköltözött a kis varrodájával és alkotó műhelyével, ahol az én Sminkiskolám van. Pisti is a család barátja, így még jót kacarásztam is magamban, mert a személye pont pár nappal ezelőtt ugrott be. Naná, hogy amikor a kigondolt karakterem ruháján gondolkoztam, illetve azon, hogy valósítjuk meg.
12980880_10205907427157333_446806428_o(1)Hát innentől felgyorsultak az események, mert Pistivel le is egyeztettük, hogy a következő oktatási napomon beugrom hozzá, hogy ötleteljünk a ruházat ügyében.( A karaktert szándékosan nem említeném, majd május közepén megtudjátok.)
Ekkor kérdezte meg Pisti, hogy elvállalnám e egy általa szervezett divatbemutatón való sminkelést. Egy környezetbarát ruhákat felvonultató rendezvény volt, ami külön öröm volt mert szívügyem a téma.
Persze kicsit izgultam, hogy fogok helyt állni, de szerencsére gördülékenyen ment minden, legalábbis ami a mi munkánkat érintette. Volt bennem egy kis félsz, ami a kezdők megítélése kapcsán hallott esetek miatt alalkult ki. Szerencsére a sminkes társam profi, és nagyon kedves volt, ráadásul kiderült, hogy ő is abban az Iskolában végezte a maszkos képesítést, ahol én a májusi vizsgámra készülök. ( Tehát kaptam egy újabb jelet arról, hogy jó úton járok. )

Tíz modellt és a műsorvezetőt sminkeltük ketten- a sminkeket tekintve a natúr természetes vonalon mentünk,  és volt egy szuper fodrászunk is. Hat divattervező kollekcióját mutatták be a lányok. Már az utolsó simításokat végeztük a sminkekben, amikor belibbent az egyik tervező hölgy a sminkes-hajas szobácskánkba. Mivel angolul és magyarul nem beszélt a verbális kommunkiáció nyelvével élt, és kedves mosoly mellett kihúzott az előtérbe, egyenesen Pisti elé. Majd odatessékelte az egyik asszisztensét is, akivel lefordítatta a vágyát. Mégpedig azt, hogy én vegyem fel az ő egyik ruháját, és vonuljak végig a kifutón. Rém kellemetlen, mert sminkesként jöttem, tehát aként is kellene a színfalak mögött is dolgoznom, a divatbemutató alatt, nem pedig ruhákban lejteni a modellekkel. Nem mintha derogálna a modellkedés, félre értés ne essék, aki nem tudná, régen is történt már velem ilyen, de hát akkor is…

Marcsi divatbemutato
Sajnos nehezen mondok nemet, és amikor a kedves hölgy a kezét összekulcsolva esdeklő tekintettel nézett ránk, már nagyon nem tudtam mitévő legyek.
Kérdőn néztem Pistire, ő a nőre, a nő rám. További kérlelés, és egy kis tanakodás után- amikor kiderült, hogy a hölgy kollekciója az utolsó kör a hatból, és a sminkelést nem hátráltatná, rábólintottam. Hát így történt, hogy a backstage-ben, egy Leia hercegnő kapucniban púderozta a gyönyörűséges felhőkarcoló magasságú leánykákat, majd az utolsó körre ő maga is bepattant.

This entry was posted in Vegyesbazár. Bookmark the permalink.