Filmajánló nem csak F1 fanoknak: Hajsza a győzelemért

HajszaagyzelemrtRövidke Hon Kong-i kiruccanásunkból haza, azaz visszaértünk Shanghaiba. Húzós öt nap volt, rengeteg élménnyel. Miután fél nap alatt szerencsésen elintéztük a munkával kapcsolatos kötelezettségeinket, a hosszú hétvége maradéka csak a szabaságé és a városnézésé volt. Az élmények még feldolgozás alatt, az ottani látnivalók és események hosszabb bejegyzésért kiáltanak.

Visszaérve újra elfoglaltuk a régi szobánkat, a személyzet nagy örömmel üdvözölt minket, és mi is őket. Ha linkelnék a Hong Kong-i szállásunkról képeket ( majd egy következőben fogok) akkor mindjárt érthetőbb lenne, az örömünk. Legyen elég annyi, hogy itt csak a fürdőnk akkora, mint ott a komplett szobánk volt fürdőszobástul, és az is nagy előny, hogy itt nem egy indiai étterem konyhája fölött lakunk. Pont.

A berendezkedés után, hogy kipihenjük az utazás fáradalmait, fényképnézegetéssel, és filmnézéssel töltöttük az estét.

Rush- Hajsza a győzelemért

imagesCAZ285QSNem mondhatnám, hogy kitörő örömmel fogadtam párom eme mozi javaslatát, ám mivel jelenleg vészesen fogynak a letöltött film tartalékaink, és jobb ötletem nekem sem volt, belementem. Egyébként ő is beáldozta magát, és megnézte velem a Pulykaland című mesét (kétszer is) szóval gondoltam hagy szóljon.

Az igaz történeten alapuló filmeket szoktam szeretni, ám mivel nem vagyok nagy Forma 1 rajongó, attól féltem, hogy nem fog lekötni a film. Óriásit tévedtem.

imagesCAQVQUX2

A sármőr a filmvásznon

A hetvenes években, a Forma-1 aranykorában indul a történet. Ahogy az első főszereplőt, a James Hunt-ot játszó Chris Hemsworth-ot megpillantottam, azonnal megnyugodtam. Ha szar lesz a film sztorija, akkor sem nagy a baj, mert már vizuális élménynek is több mint kitűnő. Ő játszotta a vagány brit pilótát, aki akkoriban a Forma 1 rocksztárja volt. Ellenfelét az osztrák Niki Laudát, a fegyelmezett zsenit, Daniel Brühl alakította, hozzáteszem kitűnően. Érdekes, hogy Lauda neve hozzám is eljutott, és Huntról nem hallottam ez előtt sosem, pedig ő is letett ezt-azt az asztalra.

Hunt és Lauda ( eredetiben)

Hunt és Lauda ( eredetiben)

A pályájuk kezdetét, a köztük levő rivalizálást, és az 1976-os német nagydíjon történt balesetet dolgozza fel a film, illetve a balesetet követő eseményeket. Amikor is Lauda a sporttörténelem egyik legemlékezetesebb teljesítményét  viszi véghez: alig hat héttel balesete után újra volán mögé ül, hogy  visszaszerezze bajnoki címét. Két teljesen különböző életfelfogású ember, két teljesen más karakter, aki ugyanazért a célért küzd. A leggyorsabb legyen.

Érdekes, izgalmas, beleláttat a versenyzek milliőjébe, és a sportemberek életébe. Lauda, Hunt és Forma 1 fanoknak kihagyhatatlan kategória, de tulajdonképpen bárkinek ajánlom. Őrült jó film.

 

http://www.port.hu/hajsza_a_gyozelemert_rush/pls/w/films.film_page?i_film_id=136270

This entry was posted in Vegyesbazár and tagged , . Bookmark the permalink.