“Fess, alkoss, színezd át a világot.”

43087776_2217984471575924_1487870426175504384_n-1Egyszer már voltam élményfestésen, akkor a Your Art kurzusát választottam, a döntésemet pedig egyvalami befolyásolta, náluk találtam meg azt az angyalt, amibe első látásra beleszerettem. Azon alkalom élményeit is leírtam bővebben, akit érdekel itt olvashatja el:

http://www.banovicsmarcsi.hu/szuleto-angyal/

Mivel rengetegen érdeklődtetek, hogy kipróbálnátok, gondoltam összeszedek pár hasznos infót az élményfestéssel kapcsolatban. Választásomban ismét maga a téma döntött, most a Buddha fejbe szerettem bele. Sokat nyomott a latban, hogy imádtam a színvilágát és persze Buddha tanításai sem állnak messze tőlem. Emellett úgy gondoltam a barátnőmnek is tetszene, akinek születésnapi meglepetésként szántam ezt az ajándékot. Sokszor mondogatom, hogy élményeket gyűjtsünk ne tárgyakat, és ez a mi barátságukra is vonatkozik. Nem akartam egy újabb cuki bizsut, sokadik fency ruhadarabot, vagy valami újabb kacatot vásárolni. Egy harmadik barátnőnket is beszerveztem, szóval még meglepetés vendég is volt. A mai rohanó világban sajnos keveset tudunk találkozni, és úgy gondoltam ez egy olyan közös program, ami maradandó emlék lesz. A szó szoros értelmében maradandó, ugyanis az elkészült művét mindenki hazaviheti.

Sok ilyen élményfestő hely létezik, és a jó hír az, hogy már nem csak Pesten, de akár Győrben, Debrecenben is kipróbálhatja magát aki szeretné.

Pár hely a teljesség igénye nélkül:

https://www.alkotasutca.hu/ 

http://yourart.hu/festes/?utm_source=Facebook&utm_medium=Konv.-Carousel&utm_campaign=festes-18.

http://fessneki.hu/

https://mypaint.hu/

43033013_250646375597381_4801214141991747584_n

 

A kiválasztásnál érdemes figyelembe venni, a kép erősségét, amit többnyire mindegyik ilyen helyen felstüntetnek a választható festmények mellett. Az angyal nekem pl. egyes kategóriájú volt, amit könnyedén és kényelmesen sikerült megfestenem, és még fotózni is volt időm közben. A Buddha már egy hármas erősségű volt, úgyhogy jó mély vízbe dobtam magunkat. Sokszor éreztem, hogy le vagyok maradva a csoporttól, és hogy versenyt futok az idővel, de mondjuk ezzel nem voltam egyedül. Az instruktorok segítőkészségével mindenki problámája simán megoldódott, és a végére megugrottuk a feladatot mindannyian.  Nem kell berezelni, ha valaki elsőnek megy, és még akkor sem ha úgy véli magáról, hogy nagyon kétbalkezes. Maximum akkor tényleg valami könnyebb témát javaslok kezdésnek, de a sikerhez tényleg nem szükséges semmilyen előképzettség.

“Nem vagyok különösebben tehetséges, csak szenvedélyesen kíváncsi. ” (Albert Einstein)

43022179_2208654246070506_5997554381526925312_o

A ár körülbelül mindegyik helyen 10.000 ezer forint körül mozog, amibe beletartozik a 3-4 órás program az instruktorok segítségével, az eszközök festékek használata, és persze az elkészült mű. Emellett mindenhol kévéval, teával, sőt valahol borral is kedveskednek.

Aki sokallja a 10 ezer forintot, és elég szemfüles kifoghat akciókat amiket a helyek alkalmanként meghirdetnek, illetve néha kuponos oldalon is megtalálhatóak a kedvezményre jogosító kuponok:

https://www.qponverzum.hu/?kereses=%C3%A9lm%C3%A9nyfest%C3%A9s&nezet=lista&sorrend=ujdonsag&oldalmeret=96&varos=budapest

Stílusosan egy Buddha idézettel zárnám soraimat:

“Mindenki maga irányítja sorsát; mi magunknak kell megteremtenünk boldogságunk okait. Csak mi tartozunk ezért felelősséggel, senki más.”

Szóval ne halogass. Szeretnéd kipróbálni magad? Szeretnél egy saját kezed által készült festményt ajándékozni valakinek, vagy csak egy kellemesen eltöltött, önfeledt pár órára vágysz? Menj, csináld. Imádni fogod!

This entry was posted in Lélek, Vegyesbazár and tagged , , , , . Bookmark the permalink.