“D” mint Dubajozás!?

Mostanság jelent meg egy új kifejezés, ami sajnos volt modellként/playmate-ként szegről végről engem is érinthet!

Mivel a Balaton Sound-on az X -News riportere kapásból ezzel kapcsolatosan tett fel nekem kérdés(eke)t, és napok óta a csapból is ez folyik, gondoltam én is írok róla pár szóban.

Ez a szó pedig:  Dubajozás!

Beütöttem a keresőbe is, hogy “hitelesebb” lehessek, ki is másolom ha valaki esetleg  nem tudná mit jelent:

Dubajozik ( szlengblog):

(Kelet-európai) nő, külföldi munka (jellemzően időszakos modell-megbízatás) címén, hazáján kívül üzletszerűen kéjeleg, prostituáltként dolgozik.
A szó a közel-keleti Dubaj városának nevéből ered, amely jelenleg – Németország, Olaszország és az angolszáz országok szerepét részben átvéve – a magyar luxusprostituáltak kedvelt célpontja.

Hát most mit is mondjak erre?

A  modell körökben nyílt titok ez a téma, mi is halljuk-tudjuk egymás között, hogy ki az, akire ez a kifejezés pontosan ráilleszthető. Évek óta szállonganak sztorik, nevek, és tarifák is, de számomra már lerágott csont és kicsit unalmas is!

Pár éve Molnár Anikó mesélt nyíltan az ezzel kapcsolatos élményeiről, tavaly olvastam Szalai Vivien erről szóló  Hamis gyönyör című könyvét is, most pedig ha jól tudom egy ezzel titokban foglalkozó modellügynökség dőlt meg, ezért szellőztetik újra ezt a sztoryt!

Személy szerint  Én először ezzel a jelenséggel, a 2005-ös playmate választást követően találkoztam.

Nem egy, nem kettő ( többnyire rejtett számról érkező) ajánlatot kaptam ügynökségektől, akik ehhez hasonló munka ajánlattal hívtak fel.

Akkor derült ki számomra, hogy sokan csak azért jelentkeznek különböző szépségversenyekre és hajszolják a címlapokat, mert tudják, ezek mind-mind felnyomhatják az ezzel foglalkozó leányzók árait!

Azt hiszem a félreértések elkerülése végett jobb ha leírom, én természetesen NEMET mondtam!

Nekem nem lenne gyomrom, vagy inkább lelkem ehhez, de hangsúlyozom nem vetek senkire sem követ, mert a könnyebb utat választja.

Egyébként pár éve én is voltam 2-3 napot Dubajban Kis Hegedűs Réka modell barátnőmmel, egy fotózáson, és ahelyett, hogy büszkén, és jóleső érzéssel emlékeznék vissza arra a pár napra, szinte szégyellve/magyarázkodva említem most meg.

Én nem szeretnék sem neveket, sem történeteket kiemelni, én a hallomásra egyébként sem adok! Nem lenne fair!

Ahogy a videóban is kutyafuttában elmondtam( http://indavideo.hu/video/banovicsmarcsi ), engem nem érdekel ki  hogy/miből él meg, mindenkinek a saját döntése melyik utat választja. Persze nem túl jó érzés ( hogy is mondjam szépen? ) ezekkel a lányokkal egy kalapban említve lenni, és sok esteben “magyarázkodni”. Ez persze már az én bajom, lassan el kell fogadnom, hogy ez sajnos a playmate fogalom mellé járó dolog.

Egyébként pedig, akár évszázadokat visszamenve, mindig is voltak nők akik ezt az utat választották. Mikor-milyen formában, de a lényege ugyanaz volt, úgyhogy ez tényleg nem egy újkeletű dolog!

Ha már Körmendi” kolléga” a Balaton Soundon ezzel a kérdéssel talált meg ( ahelyett, hogy mondjuk a fellépőkről kérdezett volna) csak annyit mondanék egyfajta védekező reflexként, vagy inkább önmegnyugtatásként a saját védelmemben: ha én „Dubajoznék”  nem lenne hitelem egy aprócska kis erőszéli pest megyei házra, nem hoszteszkedtem volna fillérekért órákat magassarkú cipőben, hóban fagyban, hőségben. Talán lenne műhajam is, de ami fix! Nem aludtam volna a kocsi mellett, a földön hálózsákban a Balaton Sound-on eltöltött 3 napomon! :)

Akinek nem lenne elég, meg lehet nézni az útlevelemet is, megvan még az előző kettő is. Kevés pecsét szárad rajta, mint a lelkemen is.

Ps: A kép a balcsi partján készült.Reggel, amikor már kezdett sütni a nap áttettük a székhelyünket a kétszáz méterre levő balaton-partra. Szóval mondhatom, ágyba kaptam a reggeli kávémat!:)

UI: Ha valakinek aki nem ismer a fent leírtak (vagy csak maga az “írás” ténye) magyarázkodásnak tűnnének csak jelzem. A Soundról írtam blogot( előző bejegyzésemnek egy kis “önreklám”is egyben:) )  amikor a háttérzajként duruzsoló tv-ben újfent megütötte a fülem ez a szó. Annak fényében, hogy összesen egy kamerával “beszéltem” az utóbbi időben, és  akkor is ez jött szóba, és  láttam egy-két címlapon, cikkben is, gondoltam én is kifejtem a véleményem. Szóval megszállt az ihlet, na!:)

Ui: Úgy látszik az a bizonyos ihlet nem csak engem, egyik humorista barátomat, Bellus Pistit is megszállta!:)Figyelmesen olvassátok, rejtett poénok is vannak benne!

Én végigkacagtam :  http://magazinblog.hu/?p=8149

This entry was posted in Nincs kategorizálva and tagged , . Bookmark the permalink.

Minden vélemény számít!