Banános áfonyás szórós túrós

12810375_10208871472766980_1166577419_oEz a sütemény nálam most az ügyeletes kedvenc. Az alapreceptet már több verzióban elkészítettem, most egy Banános áfonyás verziót próbáltam ki, valami mennyei lett. Biztos vagyok benne, hogy meg fogom csinálni aszalt szilvával, sárgabarackkal, meggyel. Alig várom, hogy szezonjuk legyen a friss gyümölcsöknek, mert akkor aztán jöhet a málna, eper, szeder, minden ami szem szájnak ingere.
És akkor a recept:
25 dkg liszt ( én zablisztet használtam, de természetesen bármilyennel jó)
15 porcukor ( nálam ex xilit, de lehet méz is)
1/2 csomag sütőpor
50 dkg túró
1 citrom reszelt héja
1 cs. vaniliás cukor
3 dl tej ( én most zabtejet használtam, de a sima tej vagy akár a kókusztej is tökéletes)
3 tojás
5 dkg vaj
gyümölcs ( nálam 3 szem érett banán, és egy marék aszalt áfonya)
Ekészítés:
A tepsit kikenjük a vajjal, vagy kókuszzsírral.
Túró, liszt, cukor, sütőpor összekeverése, majd felét egyenletesen tepsibe szórjuk.
Megszórjuk a vaniliás cukorral, és ráreszeljük a citrom héjat. Rákarikázzuk a banánokat, illetve bármilyen gyümölcsöt. Én nem bírtam magammal, szórtam rá egy marék reszelt kókuszt is, hát mit ne mondjak, nem rontotta el.
Betakarjuk a túrós keverék másik felévelm, majd a tojásokat felverjük egy tálban, hozzáöntjük a tejet és összekeverjük. Ezt követően egyenletesen ráöntjük a tepsiben lévő rétegre. (ne ijedj meg, hogy folyékony)
A megmaradt vajat én kis darabokra vágva rászórom a  tetejére..
Előmelegített közepesen forró sütőben  míg arany barnára pirul.
(nálam 200 fokon 30-35 perc)
This entry was posted in Konyhatündér, Nincs kategorizálva and tagged , , , . Bookmark the permalink.