Az érem két oldala

A hét végére havazást mondtak, de engem már véglegesen megérintett a tavasz szele. A nappalok végre hosszabbodnak sőt, legnagyobb meglepetésemre pár napja madárcsicsergésre szenderedtem fel. Az idő is kezd egyre szebb lenni, aminek örömére én is többször a gyaloglást választottam, az egyéb közlekedés helyett! Egy ilyen sétámon botlottam bele egy csábító kirakatba, és mivel éppen fogászatról jöttem, gondoltam be is térek és megajándékozom magam valami kis “fájdalomcsillapító”csecsebecsével.

Bershka outlet: bizsuk, kiegészítők, pénztárcák, és tatyók kaphatóak, az eredeti ár töredékéért! A pontos címet nem tudom, de a Blahánál találjátok, közvetlenül a Terranova üzlete mellett!

Az boltocskában azon kívül, hogy két cuki gyűrűvel lettem gazdagabb, egy érdekes diskurzus fültanúja is voltam. A két eladó, egy korombeli és egy idősebb hölgy beszélgetését hallgattam ki,- akaratomon kívül- mivel az üzlet csak pár négyzetméter és nem is mondhatnám, hogy suttogtak volna. Jó alapjáraton is érzékenyek a radarjaim, figyelem a jeleket, szeretem megfigyelni a körülöttem zajló történéseket, ez a párbeszéd pedig annyira adta magát nem volt mese, hallanom kellett!

Az idősebb hölgy enyhe éllel a hangjában mesélte, majd nemtetszését fejezte ki, hogy előző nap eladott közel tíz darab táskát egy “kisebbségi” hölgynek, aki már a vásárláskor szemrebbenés nélkül számolgatott, hogy majd mennyivel többért fogja tudni eladni az aluljárókban, és ha már 500 ft-al többért adja el, megéri. Nem bírtam ki, hogy ne szóljak közbe, egy kis helyreigazítás érdekében..Megkérdeztem tőlük, hogy miért baj az, ha tovább ad rajta? Aki majd megveszi, annak lesz választása és nem mondhatjuk, hogy rosszul  járna. Az eredeti árnál olcsóbb lesz nem lesz átverve, maximum azt a párszáz forintot bukja amit azzal spórolna meg, ha ismerné ezt az üzletet! :) De még ha ismeri is? Lehet nincs kedve/ideje elmenni, lehet megéri neki mert az ominózus ötszáz forintos többlet, körülbelül a parkolás díját, vagy egy vonaljegy átát jelenti. Ellenben a fent említett kisebbségi hölgy a nélül keresi meg a betevőt, hogy bárkinek is rosszat tenne! Nem lop, nem koldul, és sorolhatnám! Az pedig csak egy grátisz, hogy végső soron magának az üzletnek is megpörgette az eladást!

Erre kikerekedett szemmel rámnéztek, majd az idősebb eladó elgondolkozva, de mosolyogva rávágta. “Milyen igaza van, ebben a formában nem is gondoltam bele a dolgokba! ” Na, ezért kellett ott lennem, és hallanom a történetet, hogy valaki véleményét egy dologról más, egy jobb aspektusba tehessem!

Érdekes, nekem ez olyan természetesen jött! Mindegy, nem vagyunk egyformák! A lényeg, jó, ha figyelembe vesszük mindig több szempont létezik, az”éremnek” mindig két oldala van!

 

 

A

 

 

This entry was posted in Lélek and tagged , , . Bookmark the permalink.