A valódi értékek

szeretet_kore„Ma az emberek tudják mindennek az árát, de nem tudják semminek az értékét. ”
Oscar Wilde

Elmegyünk egymás mellett, közömbösek vagyunk a másik problémájára. El vagyunk foglalva a saját világunkkal, nem hallgatjuk meg egymást, nem szentelünk figyelmet a másiknak, nem “érezzük” egymást. Lógunk a telefonon, a tableten, a kütyükön, kevés minőségi időt töltünk önmagunkkal. Hajszoljuk az anyagi javakat, a nagyobb autót, a legújabb telefont, a márkás táskát, és ezzel a mércével mérjük a sikert is.

Engem még úgy neveltek, hogy adjam át a helyem az idősebbeknek, a babát váró nőknek, vagy bárkinek aki rászorul, és ezt meg is teszem, a mai napig. A szüleim arra  tanítottak, hogy egy kedves mosoly, és egy jó szó aranyat ér, és ennek megfelelően élek. Úgy nőttem fel, hogy legyek támasza a gyengébbeknek, hogy ne kigúnyoljam, hanem védjem meg azokat akik nem tudják magukat. Megtanultam azt is, hogy tiszteljem az időseket, a tanáraimat, és, hogy megbecsüljem azt amim van.

A mai generációnak biztos más az élete, talán nehezebb is, de mégis egyre többször szembesülök azzal, hogy rohannak, hogy nem néznek egymás szemébe, hogy nem tisztelik meg a másikat azzal, hogy amíg vele vannak rá figyelnek, és nem a telefonjaikat nyomkodják.  Nem tartják becsben a tárgyaikat sem, mondván majd veszünk újat. Földgolyó például egy van, és életünk is egy ( elvileg legalábbis) abból nem nagyon fogunk tudni újat venni.

A pénz szükséges, de a valódi értékek pénzben nem mérhetőek. Akkor is lehetsz elégedett az életeddel, ha nem a legújabb BNW van alattad, és nem cseréled le félévente a telefonodat. Mikor adtál hálát utoljára az egészségednek, a barátaidnak, a családodnak, egy szép naplementének, vagy csak magának a létezésednek? Tudj hálás lenni azért ami van.

„Tessék, itt a titkom. Nagyon egyszerű; jól csak a szívével lát az ember. Ami lényeges, az a szemnek láthatatlan.”
Antoine de Saint-Exupéry

12801391_10208875746513821_1564993455959449119_n

Nagyon szeretném, ha a fiatal generáció is “felébredne” és elkezdene ezen értékek szerint élni.

Láttam egy kedves reklámfilmet, amit szeretnék veletek is megosztani, ha van 3,5 percetek mindenképpen nézzétek meg. Van még remény…

Bevallom nekem könny szökött a szemembe. Mondjuk lehet csak én vagyok ilyen érzelmes, hogy egy ketchup reklám is meg tud rikatni? :)

https://www.youtube.com/watch?v=DFR-ruC43l4

This entry was posted in Lélek and tagged , . Bookmark the permalink.